Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Vrijedno je reći nešto o Kamenom-e bikeu našeg partnera Cobra box koji se pokazao odličnim na Velebike expressu :

Ljubaznošću našeg sponzora Cobraboxa dobio sam mogućnost voziti e bike Srce Velebita tj popularno nazvanog Kameni .Tura je trajala 22 i 23.06.2019. godine i protezala se je cijelim Sjevernim i Srednjim Velebitom u dužini od 127 km sa cca 3000 metara visinske razlike ukupno . Efektivne vožnje je bilo 7 h i 39 minuta . Trasa je vožena od Krasna preko prijevoja Oltari u Sveti Juraj na moru, potom Uspon na Zavižan-Lomska duliba-Careva Kuća-Mrkvište-Štirovača- Kugina kuća-Dabarski kukovi-Dabarska kosa-Baške Oštarije-Brušane.


Asfaltna podloga je bila u dužini cca 35 km a ostalo je bio loš makadam i šumski putevi sa rasutom podlogom .Kameni se pokazao lako upravljivim po zahtjevnim podlogama i na nizbrdicama , kočnice odlično hvataju , mekane su na dodir i dobro služe . Vrlo je stabilan na nizbrdicama sa rasutom podlogom što mu omogućavaju i gume sa ripnama i kotači od 26 cola . Mjenjač reagira dobro jedino ručicu mjenjača za višu brzinu treba stisnuti do kraja kada mijenjate brzinu.



To je stvar prakse nakon par sati provedenih na biciklu .E bicikl ima 5 modova vožnje na struju . 95% trase je odveženo u 1 i 2. modu . Tek kod vrlo velikog nagiba sam ga stavio u viši mod i to vrlo kratko radi štednje baterije . Dobra pomoć je i desna ručica za „gas“ koja daje dodatnu snagu kod uzbrdica i nije potrebno mijenjati brzine . Bicikl se može voziti i „unpluged“ tj bez struje što predstavlja dodatni napor uz uzbrdo ali po ravnom se može voziti kao i običan bicikl na „žgance“ .Baterija je izdržala vožnju od cca 50 kilometara sa 30 km uzbrdo (visinska cca 950 metara) i nizbrdo 20 km (visinska 900 metara) . Samo punjenje baterije (prazne do pune) traje cca 4-5 sati .Manja zamjerka za zahtjevne bicikliste koji prelaze velike udaljenosti uz značajnu visinsku razliku je kapacitet baterije. Naravno da kapaciteta nikada dosta . Vrlo solidan e-bicikl koji će zadovoljiti većinu biciklista koji rade kraće i srednje ture u brda.

Željko Klepić Srce Velebita

Prati nas na društvenim mrežama
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue